1-ارگانیک بودن، مهم‌ترین ویژگی بهترین روغن زیتون
«ارگانیک بودن» به معنای عدم استفاده از آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی برای دور نگه داشتن حشرات و آفت‌ها از درخت زیتون است. روغن زیتونی که از زیتون ارگانیک و درجه یک تهیه شود، فواید بیشتری برای سلامت دارد. بنابراین اگر از روغن زیتون‌های سنتی و خانگی استفاده می‌کنید، حتماً به این نکته توجه کنید که برای تهیه این روغن از چه زیتونی استفاده شده است.

2-بطری تیره باکیفیت، از ویژگی‌های بهترین روغن زیتون
روغن زیتون فوق بکر به نور حساس است. یکی دیگر از عوامل مؤثر بر انتخاب بهترین روغن زیتون نوع بسته‌بندی آن است. استفاده از شیشه‌های رنگ روشن می‌تواند کیفیت روغن زیتون را کاهش دهد. به علاوه نگهداری روغن زیتون در بطری‌های پلاستیکی موجب می‌شود تا مونومرهای پلاستیک به داخل روغن زیتون نفوذ کنند و ما این مواد مضر را به صورت خوراکی مصرف کنیم. بنابراین هیچ‌گاه روغن‌هایی که در ظروف پلاستیکی و روشن قرار دارند را خریداری نکنید.
 
4-سطح اسیدیته پایین از مشخصات بهترین روغن زیتون
به طور قانونی سطح اسیدیته روغن زیتون فرابکر باید کمتر از 08/0 درصد باشد. هر چقدر میزان اسیدیته روغن زیتون کمتر باشد، اسیدهای چرب آزاد کمتر و عطر و طعم بهتری دارد. استفاده از زیتون‌های آسیب دیده موجب می‌شود تا سطح اسیدیته روغن زیتون افزایش پیدا کند.

5-مقدار موم پایین از ویژگی‌های بهترین روغن زیتون
بهترین مارک روغن زیتون همیشه روغن را از زیتون تازه تهیه می‌کند. محتوای زیاد موم در روغن زیتون موجب کدر شدن روغن می‌شود و معمولاً از روغن گرفتن زیتون‌هایی که یک بار روغن‌گیری شده‌اند، حاصل می‌شود. حداکثر میزان موم یک روغن زیتون
باید 250 پی پی ام باشد و
 مقدار موم بیشتر نشان‌دهنده کیفیت پایین این روغن‌ها است.
 
6-پراکسیداسیون پایین از مشخصات روغن زیتون خوب
پراکسیداسیون یک پارامتر کیفی است که نشان می‌دهد روغن زیتون چقدر توسط اکسیژن آسیب دیده است. روغن زیتون باکیفیت در زمان پرس و ذخیره‌سازی به کمترین میزان ممکن در معرض اکسیژن قرار می‌گیرد. بهترین روغن زیتون‌ها با پراکسیداسیون کمتر از ۱۰ دارند. حداکثر درجه پراکسیداسیون مجاز ۲۰ است.

    خلوص زیاد از ویژگی های بهترین روغن زیتون
هر چقدر روغن زیتون خالص تر باشد ، کیفیت آن بالا تر است .مقدارشاخص کاپا در روغن زیتون نشان دهنده خالص بودن آن است . زمانی که کاپا برابر با 270 باشد روغن زیتون خالص درنظر گرفته می شود. زمانی که همراه با زیتون از شاخ وبرگ و مواد دیگر در روغن گیری استفاده شود ،خلوص روغن زیتون کمتر می شود .

7-بسته‌بندی سریع از مشخصات روغن زیتون باکیفیت
هر چه قدر زمان بین برداشت، روغن‌گیری و بسته‌بندی روغن زیتون کمتر باشد، کیفیت روغن زیتون بیشتر می‌شود. روغن زیتون‌هایی که درست بعد از برداشت زیتون روغن‌گیری می‌شوند و به سرعت بسته‌بندی می‌شوند، کیفیت بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارند.
 
8-تاریخ تولید نزدیک از ویژگی‌های روغن زیتون خوب
روغن زیتون تازه خواص و کیفیت بالاتری دارد. بیشترین زمان ماندگاری روغن زیتون از ۱۸ تا ۲۴ ماه است. از همین رو بهتر است برای خرید روغن زیتون حتماً به زمان تولید آن توجه کنید. بعد از یک سال معمولاً طعم روغن زیتون شروع به تلخ شدن می‌کند و حتی ممکن است کپک بزند و فاسد شود. در ضمن محصولی اصالت دارد که پس از باز شدن درب بطری آن، ۳۰ تا ۶۰ روز مهلت استفاده داشته باشد. محصولاتی که تاریخ مصرف طولانی‌مدت دارند، معمولا در دسته روغن‌های تصفیه شده قرار می‌گیرند و فرابکر نیستند.
 
9-به قیمت روغن زیتون توجه کنید
همانطور که باید نسبت به قیمت ارزان روغن زیتون شک کنید، نباید فریب بسته‌بندی شیک و قیمت‌های خیلی بالا برای این محصول را بخورید. ارزان بودن روغن زیتون یک زنگ خطر است، اما گرانی هم همیشه به معنای کیفیت بالا نیست. پس بهتر است قیمت محصولات مختلف را بررسی کنید تا به یک عدد قابل قبول برسید.
 
10-به بوی روغن زیتون توجه کنید
بوی روغن زیتون شبیه بوی زیتون است و با استشمام آن، تا حدودی می‌توانید از کیفیت روغنی که می‌خرید، باخبر شود. برای این کار باید یک تا دو قاشق از روغن زیتون را در یک لیوان ریخته و اجازه بدهید با دمای دستتان یک تا دو دقیقه گرم شود. حالا بینی خود را به روغن نزدیک کنید. در این حالت باید بوی زیتون تازه و برگ زیتون به مشامتان برسد.
نکاتی در مورد خرید روغن زیتون باکیفیت رنگ روغن زیتون می‌تواند از زرد کم‌رنگ تا سبز تیره متغیر باشد. رنگ روغن زیتون به درجه رسیده بودن میوه در زمان برداشت و همچنین شرایط آب و هوایی و خاکی که زیتون در آن رشد کرده است، بستگی دارد. کیفیت روغن زیتون به هیچ عنوان از روی رنگ آن قابل شناسایی نیست.
طعم روغن زیتون به نوع زیتون، محل رویش، درجه رسیده بودن میوه، نوع خاک و شرایط آب و هوایی که زیتون در آن رشد کرده بستگی دارد و این موضوع نیز ملاک خوبی برای تشخیص کیفیت روغن زیتون نیست. اما باید بدانید که روغن زیتون خالص طعم نسبتاً تلخی دارد و تند و تلخ بودن روغن زیتون (نه خیلی زیاد، کمی شبیه طعم فلفل) می‌تواند نشان‌دهنده کیفیت بالای آن باشد.
*اگر با خوردن روغن زیتون بویی شبیه به الکل در آن حس می‌کنید، پس باید بدانید که این روغن زیتون خراب است، تخمیر و فاسد شده و نباید مورد استفاده قرار بگیرد.
*کدر شدن رنگ روغن زیتون می‌تواند نشان‌دهنده خراب شدن روغن زیتون باشد.
*طعم ترشی و بوی نامطبوع و تند روغن زیتون نشان‌دهنده فساد آن است.
در مقایسه انواع روغن زیتون‌ها باید بدانید که روغن زیتون فرابکر باکیفیت‌ترین نوع روغن زیتون است و پس از آن روغن زیتون بکر کیفیت بالاتری برای سلامتی و خواص آن برای بدن دارد.
 ​​​​​​​

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید